Održan 2. sastanak stručne radne skupine za izradu standarda kvalifikacije dentalni asistent/dentalna asistentica

Drugi sastanak stručne radne skupine za izradu standarda kvalifikacije dentalni asistent/dentalna asistentica održan je u Učilištu Ambitio 19. listopada 2022. godine.

Sastanak je otvorio voditelj radne skupine Alen Stranjik i u kraćem uvodnom dijelu podsjetio članove radne skupine o tome što je bilo dogovoreno na prošlom sastanku.

U nastavku sastanka Marija Torčić prošla je s članovima radne skupine kroz pripremljenu prezentaciju kako bi se svi usuglasili oko informacija bitnih za izradu samoga standarda kvalifikacije, ali kasnije i njegov upis u registar HKO-a.

Uspostavljen je kontakt s članovima radne skupine za izradu standarda kvalifikacije dentalni tehničar/dentalna tehničarka iz Medicinske škole Bjelovar te je dogovoreno da će svaka radna skupina poslati Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih prijedlog vlastitih ishoda učenja koji su detektirani kao zajednički dentalnome asistentu i dentalnome tehničaru.

Treći sastanak održat će se idući mjesec, a do tada članovi RS trebaju pročitati Dodatak A Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.