Volonterska akcija “Svako dijete treba znati kako ruke i zube prati”

Svako dijete treba znati kako ruke i zube prati naziv je edukacije koju su 27.02.2023. provele članice školskog volonterskog kluba „Viktorovac“, učenice Leonarda Posavac, Ema Išek, Magdalena Dumbović i Ena Babić u  dječjem vrtiću Sisak Novi.

Uz prigodan program, razgovor i  veselo druženje s malim Siščanima volonterke su prezentirale na koji način se pravilno peru ruke i zubići.

Ova javnozdravstvena aktivnost provedena je s ciljem doprinosa unaprjeđenju zdravlja i poticanja redovitog četkanja (pranje zubi) koji je preventivna mjera u sprečavanju nastanka karijesa te usvajanja redovitih navika održavanja oralne higijene od najranije dječje dobi.

Također je razgovarano o važnosti pravilnog pranja ručica kao i virusima i bakterijama koje se nalaze svugdje oko nas. Pokazana je i aktivnost „Prenošenje bakterija putem dodira“ u kojoj se pomoću šljokica u boji lijepo uočava kako se rukovanjem šljokice (bakterije, virusi) mogu prenijeti drugoj osobi.

Na kraju ugodnog druženja volonterke su podijelile djeci prigodne bojanke koje su same osmislile. Učenice su bile u pratnji mentorice Karmele Galić.