Volonterska akcija “Vau – Mijau”

Volonterski klub Mlinarska je proveo volontersku akciju pod nazivom “VAU – MIJAU”. Od 17. do 24. listopada 2022. godine, u školi su se prikupljale donacije poput deka, nagradnih grickalica za pse i mačke te igračaka i plahti. Donacije su namijenjene Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba – Dumovec. Suradnja s učeničkim domom Marije Jambrišak je omogućila da učenica Ema Knežić motivira cijeli dom i djevojke doma, koje su skupljale donacije i organizirale dobrotvornu akciju pečenja palačinki te prikupile određeni iznos novca kojim su kupljene ostale potrepštine. Nakon što su donacije prikupljene, organizirane su dvije posjete skloništu zbog iznimno velikog broja donacija, ali i velikog broja zainteresiranih učenika volontera koji su željeli osobno odnijeti donacije.

Učenici petih razreda su uručili donacije 1. studenog, dok su učenici prvih i trećih razreda uručili donacije 9. studenog, što je izazvalo oduševljenje i ponos svih učenika volontera koji su svojim malim doprinosom učinili velika djela. Cjelokupna volonterska akcija “VAU – MIJAU” je zabilježena u obliku kratkog audio filma, koji prikazuje dojmove učenika volontera iz trećeg razreda. Kroz niz fotografija koje su zajednički prikupili, stvorili su dokumentarni film.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, posebno učenici volonterki Emi Knežić, Učeničkom domu Marije Jambrišak i učenicima volonterima iz trećeg razreda!