Volonterski klub Mlinarska obilježio Međunarodni dan sestrinstva i Dan škole

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja svake godine, na dan rođenja Florence Nightingale (1820.-1910.), utemeljiteljice modernog sestrinstva te ujedno predstavlja i Dan škole Mlinarska.

Volonterski klub Mlinarska se pridružio obilježavanju navedenih dana promoviranjem svih aktivnosti koje su proveli u ovoj školskoj godini te kako bi učenici uvidjeli kako je lijepo pomoći onima koji su u potrebi.

Obilježavanje ovog dana organizira još od 1974. godine Međunarodno vijeće medicinskih sestara (International Council of Nurses), asocijacija koja ove godine slavi 120. godišnjicu, a okuplja više od 130 nacionalnih udruga među kojima je i Hrvatska udruga medicinskih sestara.

Naglašava se kako sestrinstvo može biti rješenje za problem globalno i stalno rastućih zdravstvenih potreba stanovništva. Ulaganjem u sestrinsku radnu snagu moguće je obnoviti, preobraziti i ojačati same zdravstvene sustave radi postizanja zdravstvene pravednosti. Investiranjem u sestrinstvo i poštivanjem prava moguće je učiniti da medicinske sestre budu još snažnije, otpornije, spremnije kao i zadovoljnije pri suočavanju s budućim izazovima.

Želja je time usmjeriti pažnju prema potrebi da se zaštiti, pruži podrška i naglasi važnost investiranja u sestrinsku profesiju, što bi ojačalo i zdravstvene sustave u cjelini.