Volonterska akcija Mlinarska za Kosnicu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca i desetog rođendana Volonterskog kluba Mlinarska, 9. prosinca, održana je volonterska akcija nazvana “MLINARSKA ZA KOSNICU”. Tijekom razdoblja od 5. do 9. prosinca 2022. godine, u školi su se prikupljale donacije muške i dječje odjeće te igračaka za djecu, koje su namijenjene Prihvatilištu za beskućnike Crvenog križa. Dolaskom zime, uvjeti za beskućnike postaju sve teži, stoga mnogi traže utočište u prihvatilištima.

Zima je doba kada češće mislimo na ljude oko nas, ponajviše zbog blagdana koji nas povezuju, ali i zbog hladnoće koja za određene skupine građana znači izazovne uvjete za preživljavanje. Posebno su pogođeni oni koji nemaju dom u koji bi se mogli skloniti ili barem zagrijati. Učenici i nastavnici su još jednom pokazali veliko srce te su donirali mnogo odjeće koja će pomoći našim sugrađanima u potrebi. Osim toga, svaki razred je pripremio personalizirani poklon za dijete koje boravi s obitelji u Prihvatilištu za beskućnike zbog teških životnih okolnosti koje su ih zadesile.

Učenicima je dodijeljen popis imena, dobi i želja djece za nadolazeće blagdane, a učenici su omogućili da se njihove želje ostvare. Nakon prikupljanja donacija, 14. prosinca 2022. godine, posjećeno je prihvatilište, uz oduševljenje i ponos svih učenika volontera koji su svojim malim doprinosom učinili velika djela. U suradnji s Ambidekster klubom, volonteri su sudjelovali u ukrašavanju prihvatilišta za blagdane i organizirali likovnu radionicu s djecom.

Zahvaljujemo svima na donacijama koje su učinile ovaj svijet ljepšim za nekoga drugoga!