46,5 milijuna kuna za Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu

Svečanim uručenjem ugovora o financiranju koje je 3. srpnja održano u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu započela je operativna provedba projekta “Regionalni centar kompetentnosti Mlinarska”. Projektom će se uspostaviti programski i kadrovski preduvjeti za uspješan rad centra kompetentnosti u podsektoru zdravstva za područje Grada Zagreba te Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Centar će unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu, kako učenicima tako i polaznicima programa obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja te poticati izvrsnost nastavnika i mentora kroz aktivnosti jačanja njihovih stručnih i nastavničkih kompetencija. Posebnost Centra je posvećenost ergonomiji, što ga čini jedinstvenim u ovom dijelu Europe.

Projektni konzorcij kojeg vodi Škola za medicinske sestre Mlinarska čini još i 10 partnera: Zdravstveno učilište Zagreb, Škola za medicinske sestre Vinogradska, Škola za primalje, Srednja škola Viktorovac iz Siska, Srednja škola Topusko, Učilište Ambitio, Grad Zagreb, Klinički bolnički centar Rijeka, Hrvatska komora medicinskih sestara i tvrtka Profil Klett.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije te je za njega osigurano 46.555.165,83 kn iz Europskog socijalnog fonda. Ugovor o financiranju je ravnateljici škole Asji Jelaković uručila Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.